Doral Energy inleder samarbete med GreenGo

Doral Energy inleder ett samarbete med GreenGo kring en solcellsportfölj på 360 MW i Danmark, med en total investering på 200 miljoner euro.

GreenGo är glada att kunna meddela att man har tecknat ett partnerskapsavtal med Doral Energy om förvärv och finansiering av en portfölj på 360 MW med storskaliga solparker och solprojekt utan subventioner från GreenGos Mermaid-portfölj i Danmark. Doral förvärvar projekten i ett tidigt utvecklingsskede och kommer att tillhandahålla finansiering genom utveckling och konstruktion fram till driftsättning (COD). Enligt avtalet kommer Doral och GreenGo att utveckla och bygga en bred portfölj av projekt över hela Danmark.

Yaki Noyman, VD för Doral Energy, kommenterar:

"Vi är glada att inleda ett nytt partnerskap med GreenGo för denna portfölj av danska storskaliga solenergiprojekt. Genom att gå in i Norden fortsätter vi att bredda vårt globala avtryck. Det är ett naturligt nästa steg i vår planerade expansion i Europa. Vi ser fram emot att bidra till att påskynda energiomställningen i Danmark med denna portfölj."

Karsten Nielsen, VD för GreenGo, kommenterar:

"Vi är stolta över vårt nya samarbete med Doral. Avtalet kommer att säkra över 200 miljoner euro i fullständig finansiering för 360 MW av vår snabbt växande solcellsportfölj Mermaid som är under utveckling i Danmark. Danmark förblir en av de mest intressanta marknaderna för solenergi idag, baserat på de ambitiösa miljömålen och den snabba expansionen av nya konsumenter, som är  drivna av både elektrifiering och gröna bränslen/P2X. Vi tror att Danska finanssektorens klimatpartnerskabs förväntan på 71 TWh efterfrågan till 2030 kan vara underskattat, då det finns ett fortsatt och betydande behov av utbyggnad av förnybar produktion i Danmark."

Partnerskapet kommer att bidra till att påskynda energiomställningen i Danmark med en årlig produktion på 460 GWh, vilket motsvarar ungefär 1,4% av Danmarks totala årliga elbehov idag, vilket förser behovet till  +110 000 danska hushåll.

Om GreenGo Energy Group A/S

GreenGo grundades 2011 med visionen att påskynda övergången till förnybar energiproduktion genom en innovativ och skalbar affärsmodell. GreenGos fullserviceplattform inkluderar ursprung, utveckling, avtal, teknik, konstruktionsledning, drift och underhåll, samt tjänster för tillgångshantering, helt skräddarsydda och anpassade till våra kunders behov och investeringsprofil.

GreenGo har 5500 MW sol- och lagringsprojektstillgångar i olika utvecklingssteg i utvalda amerikanska delstater och Skandinavien, varav mer än 120 MW har nått COD under det senaste året i USA. Under det senaste året har GreenGo samlat in mer än 600 miljoner euro i finansiering för mer än 1000 MW av Mermaid-projektportföljen i Danmark genom partnerskapsavtal.

Mer information om företaget finns på www.greengoenergy.com 

Om Doral Energy

Doral Group är ett publikt noterat företag på Tel Aviv-börsen i Israel (DORL) och är en global ledare inom förnybar energi, som innehar hundratals långsiktiga intäktsgenererande förnybara energitillgångar. Med över 6 GWdc under utveckling är Doral Group aktiv i länder som Israel, samt Europa och USA. Doral Group är också på väg att bli en världsledare inom sol- och lagringslösningar, efter att ha vunnit Israels största sol- och lagringsupphandlingar för att bygga ungefär 750 MW(DC) + 1 400 MWh lagringsanläggningar i Israel.

Mer information om företaget finns på www.doral-energy.com 

Föregående
Föregående

Encavis första solenergiprojekt från 500 MWp+ pipeline