Encavis första solenergiprojekt från 500 MWp+ pipeline 

Encavis AG påbörjar bygget av sin första danska solpark i Ringkøbing på den danska västkusten mot Nordsjön, med en produktionskapacitet på 12 megawatt (MWp). Detta är en del av det strategiska utvecklingspartnerskapet med GreenGo Energy Group A/S. Ultramoderna solmoduler monterade på enaxliga spårningssystem kommer att leverera subventionsfri och förnybar energi från och med andra halvåret nästa år (2022) till en industriavtagare via ett långsiktigt kraftköpsavtal (PPA) på 10 år från denna solcellspark..

"Vi är mycket glada att förverkliga PV-parken Ringkøbing, det första projektet i vår mer än 500 MW starka strategiska utvecklingspipeline för PPA solenergiprojekt med GreenGo i Danmark", välkomnar Dr Dierk Paskert, VD för Encavis AG, byggstarten.

"Vi är glada över att nu nå byggstarten på den första solparken utan subventioner under det 500 MWp+ partnerskapsavtalet med Encavis, en viktig milstolpe och ett bevis på vårt utmärkta samarbete", säger Karsten Nielsen, VD för GreenGo Energy.

Den 500 MWp+ utvecklingsportföljen som förvärvats av Encavis är strukturerad för att säkerställa tillräcklig riskminimering genom fördelning över hela Danmark när det gäller nätanslutning och energimarknadsföring.

Föregående
Föregående

GreenGo and Skovgaard Energy start construction of new solar farm

Nästa
Nästa

Doral Energy inleder samarbete med GreenGo