GreenGo Energy firar den senaste solparken som är med och driver den gröna omställningen framåt.

  • Den senaste solparken utvecklad av GreenGo Energy har nu öppnat i Odense kommun

  • Parken har en kapacitet på 32 MWp, vilket motsvarar att driva
    11 000 hushåll

Højby solpark, nära Odense, Denmark

GreenGo Energy, en nyckelspelare inom övergången till förnybar energi ,är glada över att ännu en solpark öppnar för verksamhet i Danmark. Denna toppmoderna park exemplifierar GreenGo Energys engagemang för att driva den gröna övergången framåt och bidra till en renare och mer hållbar framtid.

Strategiskt belägen nära Odense (Danmarks tredje största stad), utnyttjar vi solens kraft för att generera ren och förnybar elektricitet, vilket ytterligare stärker integrationen av gröna energikällor i det lokala elnätet. Projektet är med och stödjer Odense kommuns klimatmål och gröna övergångsstrategi, GreenGo Energy är stolta över att få vara en del av denna resa.

Denna är den första, av ett flertal kommande, som ansluts till nätet i ett stort partnerskap med Nordic Solar. Samarbetet siktar på att uppnå en total produktion på 250 MWp (motsvarande 85000 hushåll) under de kommande 3-5 åren. Dessa projekt utvecklas av GreenGo Energy i samarbete med Nordic Solar med en portföljinvestering på över 1,6 miljard SEK.

" Hos Nordic Solar är vi glada över att öppna vår nya solpark i Højby, som kommer att ytterligare öka produktionen av solenergi i Danmark. Under hela projektutvecklingen och byggandet av solparken har vi samarbetat nära och effektivt med GreenGo Energy. Det är viktigt, i ett projekt som detta, att fokusera på att följa projektplanen noggrant, och det har vi framgångsrikt gjort i samarbetet med GreenGo Energy. Detta har, bland ett flertal andra faktorer, lett till en framgångsrik anslutning till elnätet enligt plan. Højby solpark är byggd med både den senaste teknologin inom solenergi för att optimera energiproduktionen och med de senaste initiativen för främjandet av biologisk mångfald. Efter en smidig utvecklings- och byggfas ser vi nu fram emot att kontinuerligt övervaka effekten av de olika initiativen " – Glenn Aagesen, COO på Nordic Solar.

"Vi är glada över att få uppleva genomförandet av denna anmärkningsvärda solpark, ett bevis om vårt orubbliga engagemang för en hållbar framtid. Denna bedrift visar kraften i samarbete och innovation när vi tar steg mot en grönare värld, ett förnybart energiprojekt i taget. Vi tackar Nordic Solar för ett nära och effektivt partnerskap och ser fram emot att utveckla de nästa projekten tillsammans." – Karsten Nielsen, VD för GreenGo Energy Group.


Kort om Nordic Solar A/S
Nordic Solar är ett danskt solenergiföretag som utvecklar, bygger och driver solparker på industriell skala över hela Europa. Sedan dess etablering 2010 har behovet och marknaden för grön energi ökat kraftigt, och Nordic Solar avser att spela en nyckelroll i den gröna övergången. Företaget ägs av cirka 700 aktieägare och har över 90 anställda. Idag driver Nordic Solar solparker med en total kapacitet på 390 MWp över hela Europa och har en portfölj av utvecklingsprojekt på nästan 1,8 GW. Läs mer om Nordiic Solar här:  www.nordicsolar.eu

Kort om GreenGo Energy
GreenGo Energy grundades 2011 med visionen att påskynda övergången till förnybar energiproduktion genom en innovativ och skalbar affärsmodell. GreenGo Energys 360-graders fullservice-plattform inkluderar , markidentfiering, investeringsstrukturering, utveckling, avsättning, EPC-hantering och tillgångshanteringstjänster, fullt anpassade efter våra kunders behov och investeringsprofil.

GreenGo Energy har 19 GW sol-, vind- och P2X-projekt i olika utvecklings- och konstruktionsstadier i sju amerikanska stater och i norra Europa, varav över 4,5 GW har kontrakterats genom partnerskapsavtal med Tier 1-investerare inom förnyelsebar energi.

GreenGo Energy har sitt huvudkontor i Danmark och har över 100 anställda som betjänar kunder över hela världen. För att läsa mer om GreenGo Energy, besök:  www.greengoenergy.com

Föregående
Föregående

En av Danmarks största solcellsparker, Nørhede-Hjortmose nära Ringkøbing, har nu uppnått "ready-to-build" status

Nästa
Nästa

GreenGo Energy partners with Hydro Rein on solar PV portfolio in Sweden