En av Danmarks största solcellsparker, Nørhede-Hjortmose nära Ringkøbing, har nu uppnått "ready-to-build" status

GreenGo Energy, i samarbete med tyska Encavis AG, har uppnått "ready-to-build" status för den framtida solanläggningen på över 270 hektar nära Ringkøbing. Anläggningen kommer att vara en av de största i Danmark.

Solpark nära Ringkøbing, Denmark

En av Danmarks största solcellsparker, Nørhede-Hjortmose nära Ringkøbing, är nu ett betydande steg närmare att förverkligas i full skala med stämpeln "ready-to-build".

Parken har en kapacitet på 132 MW, vilket motsvarar att driva 42 000 hushåll samtidigt som den hjälper till att fasa ut en betydande mängd koldioxid från den danska energiproduktionen. Projektet har varit under planering  i flera år, och Karsten Nielsen, VD för danska GreenGo Energy, som ansvarar för utveckling och konstruktion av platsen, kallar det en milstolpe att projektet nu går in i en ny fas.

"Det här är en milstolpe. För oss, för vår strategiska partner Encavis och för omställning till grön energi i Danmark. Tillsammans med enbart Encavis utvecklar vi över 500 MW av subventionsfri solenergi i Danmark. Totalt har GreenGo Energy nyligen nått över 2 GW solprojekt i Danmark som har sålts till Tier1-kunder. Även det är en milstolpe," säger Karsten Nielsen.

Mario Schirru, Chief Investment Officer/Chief Operating Officer på tyska Encavis, är entusiastisk över framstegen: "På ungefär två och ett halvt år har vi realiserat över 280 MW solenergi med vår strategiska utvecklingspartner GreenGo Energy i Danmark. Vår danska sportfölj omfattar nu nästan 400 MW och,  tillsammans med Tyskland (över 400 MW) och Spanien (583 MW), är det en av våra största solparkportföljer i Europa! Encavis medverkan i Danmark är därför också ett bidrag till ytterligare diversifiering av våra aktiviteter på tillväxtmarknaden för subventionsfri solenergi", säger han.

Encavis och GreenGo Energy ingick ett strategiskt partnerskap redan 2019 för att bygga över 500 MW subventionsfri solenergi i Danmark. De största (och första) projekten hittar vi i Ringkøbing-Skjern kommun.

"I Ringkøbing ser vi särskilt stora ambitioner. Samarbetet med både kommunen och de lokala bönderna som tillhandahåller mark har varit utmärkt," fortsätter Karsten Nielsen. GreenGo Energy är involverade i ytterligare en annan stor solpark i området och anläggningarna ingår i kommunens planer att vara värd för en av världens största energiparker med vind-, sol- och power-to-X-teknik.

Nørhede-Hjortmose-parken förväntas vara inkopplad till elnätet och helt i drift från 2026.


Kort om ENCAVIS
Encavis AG (Prime Standard; ISIN: DE0006095003; ticker symbol: ECV) är en tysk producent av förnybar energi och är noterad på Deutsche Börse AG:s MDAX. Som en av de ledande oberoende kraftproducenterna förvärvar och driver ENCAVIS vindparker och solparker i tolv europeiska länder. Anläggningarna för hållbar energiproduktion genererar stabila avkastningar genom “Feed-in tarifs” (FIT) eller genom energiköpsavtal “Power purchase agreements” (PPA). Encavis Groups totala produktionskapacitet uppgår för närvarande till mer än 3,5 gigawatt (GW), varav mer än 2,1 GW tillhör Encavis AG. Det motsvarar en sammanlagd besparing på cirka 0,8 miljoner ton koldioxid per år enbart av Encavis AG.

Inom Encavis Group erbjuder Encavis Asset Management AG fondtjänster till institutionella investerare. Ett annat företag i gruppen är Stern Energy S.p.A., baserat i Parma, Italien,  en specialiserad leverantör av tekniska tjänster för installation, drift, underhåll, ombyggnad och uppgradering av solcellsanläggningar runt om hela Europa.

ENCAVIS är en undertecknare av FN:s Global Compact samt är medlemmar i UN:s PRI-nätverk. Encavis AG:s miljö-, sociala och styrelsemässiga prestationer har utmärkts av två av världens ledande ESG-betygsinstitut. MSCI ESG Ratings belönade företagets ESG-prestation med "A"-nivå och ISS ESG med deras "Prime"-märke.

Ytterligare information finns på www.encavis.com

Kort om GreenGo Energy
GreenGo Energy grundades 2011 med visionen att påskynda övergången till förnybar energiproduktion genom en innovativ och skalbar affärsmodell. GreenGo Energys 360-graders fullservice-plattform inkluderar, markidentfiering, investeringsstrukturering, utveckling, avsättning, EPC-hantering och tillgångshanteringstjänster, fullt anpassade efter våra kunders behov och investeringsprofil.

GreenGo Energy har 19 GW sol-, vind- och P2X-projekt i olika utvecklings- och konstruktionsstadier i sju amerikanska stater och i norra Europa, varav över 4,5 GW har kontrakterats genom partnerskapsavtal med Tier 1-investerare inom förnyelsebar energi.  

GreenGo Energy har sitt huvudkontor i Danmark och har över 100 anställda som betjänar kunder över hela världen. För att läsa mer om GreenGo Energy,

Föregående
Föregående

GreenGo Energy gör entré på den tyska marknaden i ett partnerskap på 500 MW med Encavis AG

Nästa
Nästa

GreenGo Energy firar den senaste solparken som är med och driver den gröna omställningen framåt.