Profil med senior erfarenhet från solenergibranschen ansluter sig till GreenGo Energy

För att stödja vår strategiska tillväxt i Europa förstärker GreenGo Energy ledarskapet med en ny vice vd för affärsutveckling i Europa och verkställande direktör för GreenGo Energy Tyskland, som kommer från det globalt ledande solteknikföretaget, First Solar.

Stefan Degener, 58, ansluter sig till GreenGo Energys ledning från den 1 september som vice vd för affärsutveckling i Europa och verkställande direktör för GreenGo Energy Tyskland. Han kommer att ansvara för att bygga ut och expandera GreenGo Energys 360° utvecklingstjänstplattform i Europa, samt leda GreenGo’s verksamhet i Tyskland.

Stefan lämnar en position som verkställande direktör för First Solar GmbH/VP EMEA-regionen, där han har lett företagets verksamhet de senaste 11 åren, med fokus på regionalt ledarskap i Europa. Stefan har varit involverad i hela solenergikedjan inklusive teknikförsäljning, utveckling, fusioner och förvärv samt projektfinansiering. Innan han gick över till förnybar energi som solkraft var Stefan aktiv inom kommersiell bankverksamhet, projektfinansiering och finansmarknader i nästan 20 år.

Enligt GreenGo Energys VD Karsten Nielsen är Stefan Degener, med sin breda erfarenhet av solenergimarknaden och projektutveckling från förnyelsebar energi, en naturlig passform:

"Det är fantastiskt för oss att vi kan locka till oss en profil av Stefans kaliber och nu stärka vårt ledningsteam med denna strategiska position i Europa och Tyskland. Han kommer definitivt att bidra med sin stora erfarenhet och omfattande kunskap från solenergimarknaderna och projektutvecklingsområdet, samt sitt breda nätverk till partners och kunder baserat på omfattande marknadspraxis. GreenGo står inför ett spännande tillväxtskede i GW-skala, så det är naturligt att vi nu stärker vårt ledningsteam med denna dedikerade position".

Stefan Degener ser själv fram emot att börja på GreenGo Energy’s Tyska kontor, beläget i Düsseldorf:

"Jag är glad över möjligheten att ansluta mig till GreenGo Energy i denna nya position som vice vd för affärsutveckling i Europa och verkställande direktör för Tyskland för att bygga ut och expandera GreenGo Energys 360° utvecklingstjänstplattform i Europa".

Stefan Degener fortsätter:

"Det är spännande att ansluta sig till ett familjeägt företag med denna unika och mycket skalbara affärsmodell i utvecklingen av storskaliga PV-kraftverk för att driva energiomställningen i Tyskland och Europa framåt och hjälpa stater och samhällen att nå en netto-noll ekonomi".

Föregående
Föregående

Encavis når ready-to-build (RTB) status för sin största danska solpark med en kapacitet på cirka 140 megawatt

Nästa
Nästa

HOFOR och GreenGo Energy påbörjar byggandet av 29MWp solpark i Danmark