Encavis når ready-to-build (RTB) status för sin största danska solpark med en kapacitet på cirka 140 megawatt

Encavis uppnår ready-to-build (RTB) status för solparken på cirka 140 MW i Brønderslev (Nordjylland). Det är det andra framgångsrika projektet från det strategiska utvecklingspartnerskapet för solprojekt med GreenGo Energy i Danmark, som omfattar mer än 500 MW. Produktionen av solenergi i Danmark är särskilt attraktiv för att utnyttja högre priser för solenergi under perioder med låg vind.

Solparken, som byggs nordost om Aalborg, kännetecknas av moderna solmoduler monterade på enaxlade spårare. När den är färdigställd kommer den att tillhandahålla subventionsfri och förnybar energi som kommer att säljas direkt till en industriell kund under ett långsiktigt elköpsavtal (PPA), som förväntas vara gällande i tio år.

 

"Tack vare detta stora projekt är vi ett stort steg närmare vårt mål om 500 MW ytterligare produktionskapacitet i år med för närvarande 376 MW," sade Mario Schirru, Chief Investment Officer/Chief Operating Officer (CIO/COO) på Encavis, och välkomnade projektets ready-to-build (RTB) status och tillade, "Vårt danska solparksportfölj kommer då att omfatta cirka 260 MW och, tillsammans med Nederländerna (cirka 230 MW) och Tyskland (cirka 300 MW), vara en av våra största solparksportföljer i Europa, efter Spanien (500 MW), och framgångsrikt bidra till diversifiering."

 

"Vi är glada att nå ready-to-build (RTB) status för denna ambitiösa 280+ hektar stora 140 MW solpark i Brønderslev, en av de största solparkerna som nått denna milstolpe i Danmark. Det kommer att vara ett landmärkesprojekt som visar hur den senaste tekniken inom sol-PV och förbättring av biologisk mångfald bäst tillämpas. Projektet visar också kraften i vår plattform och 360° affärsmodell, hur större projektportföljer framgångsrikt kan framskrida genom kompetenta partners som Encavis", underströk Karsten Nielsen, VD för GreenGo Energy, framgången av ready-to-build (RTB) status för detta stora projekt för Encavis.

Om Encavis:

Encavis är en producent av elektricitet från förnybara energikällor som är noterad på MDAX på Deutsche Börse AG. Som en av de ledande oberoende elproducenterna (IPP) förvärvar och driver Encavis (onshore) vindkraftverk och solparker i tolv europeiska länder. Anläggningarna för hållbar energiproduktion genererar stabila intäkter genom garanterade feed-in-tariffer (FIT) eller långsiktiga elköpsavtal (PPA). Encavis Group's totala produktionskapacitet uppgår för närvarande till mer än 3,4 gigawatt (GW), vilket motsvarar en total besparing på mer än 1,4 miljoner ton CO2 per år. Inom Encavis Group erbjuder Encavis Asset Management AG fondtjänster till institutionella investerare.

Encavis är undertecknare av FN:s Global Compact samt av FN:s PRI-nätverk. Encavis AG:s prestation inom miljö, socialt ansvar och företagsstyrning har belönats av två av världens ledande ESG-betygsättningsbyråer. MSCI ESG Ratings tilldelade företagets ESG-prestation med deras "A"-nivå och ISS ESG med deras "Prime"-etikett.

Ytterligare information finns på www.encavis.com 

Om GreenGo Energy:

GreenGo Energy grundades 2011 med visionen att påskynda omställningen till förnybar energiproduktion genom en innovativ och skalbar affärsmodell. GreenGo Energys 360° fullservicetjänstplattform inkluderar projektursprung, utveckling, avtal, ingenjörskonst, upphandling, byggledning, O&M och tillgångsförvaltningstjänster, helt anpassade och skräddarsydda till våra kunders behov och investeringsprofil.

GreenGo Energy har nu mer än 18 GW energiprojekt i olika utvecklings- och byggstadier i utvalda amerikanska delstater och norra Europa, varav mer än 6 GW har kontrakterats genom partnerskapsavtal med investerare i första klassen inom förnybar energi.

Ytterligare information finns på www.greengoenergy.com 

Föregående
Föregående

GreenGo Energy partners with Hydro Rein on solar PV portfolio in Sweden

Nästa
Nästa

Profil med senior erfarenhet från solenergibranschen ansluter sig till GreenGo Energy