GreenGo and Skovgaard Energy start construction of new solar farm

GreenGo är glada att kunna meddela starten av byggnationen av en 48 MWp solcellspark i Ramme nära Lemvig i Danmark. Projektet kommer att nå kommersiell drift innan slutet av 2022.

Ramme 48 MWp solpark är en integrerad del av ett banbrytande projekt där en hybrid av vind- och solenergiproduktion kombineras på plats. Solparken i Ramme har utvecklats i partnerskap med Skovgaard Energy, en av Danmarks pionjärer inom vindenergi och största ägare av landbaserade vindkraftverk.

Jørgen Skovgaard, grundare och VD för Skovgaard Energy, kommenterar:
"Vi ser tillskottet av en solenergianläggning som nästa utvecklingssteg efter vår långa erfarenhet av vindenergi, och vi har varit mycket nöjda med att samarbeta med GreenGo vid verkställandet av denna solpark".

Karsten Nielsen, grundare och VD för GreenGo, kommenterar: "Vi är glada att nu nå byggstarten av denna betydande solpark, som är det första GreenGo-projektet som kombinerar vind- och solteknik. Det är en ära att arbeta med en av förnyelseenergins pionjärer i Danmark på ett så viktigt projekt. Kombinationen är idealisk för framtida PtX-anläggningar som vätgas eller andra gröna bränslen som är så avgörande för att energiomställningen ska ske i bredare bemärkelse.

 

Solparken har konstruerats av GreenGo för att inkludera det senaste inom PV-teknik, inklusive bi-facial modulteknik implementerad med horisontella spårningssystem. Den senaste tekniken inom växelriktare har integrerats för projektet för att uppnå högsta energiutbyte och lägsta energikostnad.

GreenGo har utfört de inledande elektriska studierna för att säkerställa att det kombinerade sol och-vindsystemet uppfyller nätkraven. Utöver upphandlingen av nyckelutrustningen kommer GreenGo att sköta byggandet av solcellsparken. Projektet kommer att vara en banbrytande demonstration i Danmark baserad på hybridvind- och solenergi på plats med delad nätanslutning.

Om GreenGo Energy Group A/S

GreenGo grundades 2011 med visionen att påskynda övergången till förnybar energiproduktion genom en innovativ och skalbar affärsmodell. GreenGos fullservice-plattform inkluderar ursprung, utveckling, avtal, teknik, inköp, byggnadsledning, och tjänster för tillgångshantering, helt skräddarsydda och anpassade till våra kunders behov och investeringsprofil.

GreenGo har mer än 6,5 GWp sol- och lagringsprojekt i olika utvecklings- och byggstadier i utvalda amerikanska stater och i norra Europa, varav mer än 1,7 GWp har uppnått fullständig finansiering genom partnerskapsavtal med investerare på toppnivå inom förnybar energi.

Mer information om företaget finns på www.greengoenergy.com 

Om Skovgaard Energy

Skovgaard Energy grundades 1986 av Jørgen Skovgaard, och har byggt över 360 MW vindkraft och är idag en av de största ägarna av landbaserad vindkraft i Danmark. Under de senaste 30 åren har Skovgaard Energy visat sin förmåga att leda vägen genom att införa den senaste vindturbintekniken. De har demonstrerat det praktiska värdet av nya vindturbininnovationer genom att vara värd för testanläggningar för de största aktörerna inom vindturbiner i världen. Kärnstyrkan och nyckeln till framgång är förmågan att arbeta snabbt, samt förtroendet som de har tjänat hos kunder och partners, och passionen för att tillhandahålla gröna energilösningar för att möta en växande efterfrågan.

Föregående
Föregående

HOFOR och GreenGo Energy påbörjar byggandet av 29MWp solpark i Danmark

Nästa
Nästa

Encavis första solenergiprojekt från 500 MWp+ pipeline