GreenGo Energy gör entré på den tyska marknaden i ett partnerskap på 500 MW med Encavis AG

GreenGo Energy, med närvaro på marknaden i USA, Europa och norra Afrika, expanderar nu till Tyskland med sin strategiska partner, det Hamburg-baserade företaget Encavis AG. Det nya partnerskapet på 500 MW i Tyskland utvidgar det strategiska samarbetet mellan de två. Samarbetet inkluderar redan 600 MW solenergiprojekt i Danmark.

"Detta nya ramavtal med vår strategiska partner, Encavis AG, säkerställer totalt 500 MW solprojekt i Tyskland och utgör en hörnsten i våra ambitioner på den europeiska marknaden. Samarbetet är nästa logiska steg för oss när det gäller att utvidga vår beprövade och framgångsrika partnerskapsmodell med Encavis till att också omfatta Tyskland, där vi snabbt utökar vår projektportfölj. Genom detta avtal tar vi vår gemensamma projektportfölj till nästa nivå med sammanlagt mer än 1,1 GW", säger Stefan Degener, VD för GreenGo Energy i Tyskland.

Partnerskapet med Encavis AG inleddes redan 2019. Senast har de två partnerföretagen nått "Ready-to-Build"-status på en av Danmarks kommande största solparker, Nørhede-Hjortmose nära Ringkøbing (läs mer).

"Tillsammans med GreenGo Energy har vi förverkligat över 280 MW solkraftskapacitet i Danmark på cirka två och ett halvt år, varav några redan är anslutna till elnätet. Vi vill nu bygga på vårt gemensamma och framgångsrika track-record i samarbete med deras snabbt växande kontor i Tyskland", säger Mario Schirru, Chief Investment Officer/Chief Operating Officer (CIO/COO) på Encavis AG.

I Tyskland planerar regeringen att etablera 140 GW solenergi före 2030 som en del av klimat- och energiomställningsstrategin "Energiewende". Målet är att ersätta kol, kärnkraft och gas med förnybara energikällor för att innan år 2045 nå net zero. Därför erbjuder den tyska marknaden möjligheter inom sol, vind, batterilagring, hybrid och megaton som en del av den fullständiga energiomställningen.

"Den tyska marknaden är tydligt en av de mest lovande och politiskt engagerade omställningsmarknaderna i Europa idag, både för solenergi men också för vind, batterilagring och väte", säger Karsten Nielsen, VD för GreenGo Energy.

"Efter många års förberedelser och vår etablering i Tyskland under 2022 är vi glada och stolta över att annonsera vårt första partnerskapsavtal. Det är en viktig milstolpe på en viktig marknad. Det 500 MW partnerskapet i Tyskland med Encavis visar skalbarheten i vår unika 360-graders fullserviceplattform och partnerskapsbemötande", fortsätter Karsten Nielsen.

Med det nya avtalet har GreenGo Energy totalt 27 GW sol-, vind-, BESS- och P2X-projekt i olika utvecklingsstadier samt 5 GW partnerskapsramavtal med Tier1-investerare inom förnybar energi.


Kort om ENCAVIS
Encavis AG (Prime Standard; ISIN: DE0006095003; ticker symbol: ECV) är en tysk producent av förnybar energi och är noterad på Deutsche Börse AG:s MDAX. Som en av de ledande oberoende kraftproducenterna förvärvar och driver ENCAVIS vindparker och solparker i tolv europeiska länder. Anläggningarna för hållbar energiproduktion genererar stabila avkastningar genom “Feed-in tarifs” (FIT) eller genom energiköpsavtal “Power purchase agreements” (PPA). Encavis Groups totala produktionskapacitet uppgår för närvarande till mer än 3,5 gigawatt (GW), varav mer än 2,1 GW tillhör Encavis AG. Det motsvarar en sammanlagd besparing på cirka 0,8 miljoner ton koldioxid per år enbart av Encavis AG. Dessutom har gruppen för närvarande cirka 1 GW produktionskapacitet under konstruktion, varav mer än 600 MW är egna tillgångar.

Inom Encavis Group erbjuder Encavis Asset Management AG fondtjänster till institutionella investerare. Ett annat företag i gruppen är Stern Energy S.p.A., baserat i Parma, Italien, en specialiserad leverantör av tekniska tjänster för installation, drift, underhåll, ombyggnad och uppgradering av solcellsanläggningar runt om hela Europa.

ENCAVIS är en undertecknare av FN:s Global Compact samt är medlemmar i UN:s PRI-nätverk. Encavis AG:s miljö-, sociala och styrelsemässiga prestationer har utmärkts av två av världens ledande ESG-betygsinstitut. MSCI ESG Ratings belönade företagets ESG-prestation med "A"-nivå och ISS ESG med deras "Prime"-märke.

Ytterligare information finns på www.encavis.com

Kort om GreenGo Energy
GreenGo Energy grundades 2011 med visionen att påskynda övergången till förnybar energiproduktion genom en innovativ och skalbar affärsmodell. GreenGo Energys 360-graders fullservice-plattform inkluderar markidentfiering, investeringsstrukturering, utveckling, avsättning, EPC-hantering och tillgångshanteringstjänster, fullt anpassade efter våra kunders behov och investeringsprofil.

GreenGo Energy har 27 GW sol-, vind- och P2X-projekt i olika utvecklings- och konstruktionsstadier i nio amerikanska stater och i norra Europa, varav över 5 GW har kontrakterats genom partnerskapsavtal med Tier 1-investerare inom förnyelsebar energi.

GreenGo Energy har sitt huvudkontor i Danmark och har över 110 anställda som betjänar kunder över hela världen.

Föregående
Föregående

GreenGo Energy och HOFOR invinger en ny solcellpark i Fjerritslev, Danmark, som både främjer biologisk mångfald biodiversity och sparar CO2 -utsläpp

Nästa
Nästa

En av Danmarks största solcellsparker, Nørhede-Hjortmose nära Ringkøbing, har nu uppnått "ready-to-build" status